TeleMe Free Tier, TeleMe servisi ile ücretsiz, pratik deneyim kazanmanızı sağlar.

Ücretsiz Başlayın!

Grup gizlilik modu nedir Telegram botlar? Ve nasıl kapatılır?

Grup gizlilik modu

Yeni bir oluşturduğunuzda Telegram @BotFather 'den yeni oluşturulan bot varsayılan olarak gizlilik modunda şeklindedir. Gizlilik modunda çalışan bir bot, insanların gruba gönderdiği tüm iletileri almaz. Bunun yerine, yalnızca aşağıdakileri alır:

  • Eğik çizgi ‘/’ ile başlayan mesajlar
  • Bot'un kendi mesajlarına cevap verir
  • Servis mesajları (üye birleştirme ve sol bildirimler gibi)
  • Üye olduğu kanallardan gelen mesajlar

Gizlilik modundaki bot grup mesajlarını alamadığından, Telegram bu modda.

Botun topluluklarınızı yönetme yeteneğini geri yüklemek için bir botun grup gizlilik modunu aşağıdaki adımlarla kapatabilirsiniz.

Bot'un grup gizlilik modunu kapatma

  1. @BotFather ile konuşun ve /setprivacy gönderin
    screenshot0.jpg
  2. Alt menüde, grup gizlilik modunu kapatmak istediğiniz botun kullanıcı adını seçin.
    screenshot1.jpg
  3. Şimdi bu botun mevcut grup gizlilik modunun durumu görüntülenecektir. Mesajda "Mevcut durum: ENABLED" yazıyorsa, bot şu anda gizlilik modundadır ve yönetilemez Telegram toplulukları. Lütfen ekranın altındaki "Devre Dışı Bırak" düğmesine basın.
    screenshot2.jpg
  4. İşlem başarılı olduğunda, botun grup gizlilik modunun kapatıldığına dair bir bildirim göreceksiniz.
    screenshot3.jpg

Artık botunuz grup mesajları alabilir ve yönetmenize yardımcı olabilir Telegram toplulukları.